Plaza dili, günlük dil, sokak dili, argo vs derken hayatımıza teknoloji çağı ile birlikte yeni bir dil girmiş oldu. Facebook, twitter, youtube, instagram, youtuberlar ve bloggerlar sayesinde hayatımıza giren bu dil hepsinden çok daha fazla ve hızlı bir şekilde dilimizde yerini buldu.
Dizilerden aşina olduğumuz bazı yabancı dil kalıpları, espriler ve bunun gibi daha birçok kalıp bizim zaten çok severek kullandığımız bir dildi. Bundan şikayet ediyor muyuz? Bazen evet bazen de hayır.
Öz Türkçe olayını kaybetmemek, korumak ve kusursuz şekilde devam ettirebilmek pek tabii bizim için en önemlisi fakat günümüzde artık teknoloji çağında olmamız ve bunun dijital pazarlama ciddi bir ekonomik payı olması bu dili geliştiriyor. Eğer sen de bir sosyal medya uzmanı olmak, dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek ya da kendince işletme reklamı yapmak istiyorsan bu yazıyı okumaya devam etmelisin. O zaman hadi gelin de şu “search” ettiğimiz terimleri bi “scroll”layalım! 🙂
Abandonment Rate: Türkçe karşılığı vazgeçme oranıdır. Kaç adet kullanıcının sayfanızı beğenmekten vazgeçtiğini gösterir.
Like: Kullanıcıların sayfanızı ve gönderilerinizin ne kadar beğendiği anlamını taşır.
Retweets (RT) by Others: Bir başkasının tweetini kendi hesabınızda paylaşma işlemine retweet adı verilir.
Mentions by Others: Paylaştığınız bir tweet ile ilgili başka bir kullanıcının size yanıt vermesine ya da sizin başka bir tweeti yanıtlamanıza mention ismi verilir.
Pins: Pinterest’te başka sayfalardan alarak kendi sayfanızda görüntülenmesini istediğiniz gönderilere verilen isimdir.
Direct Message (DM): Direkt Mesaj anlamına gelen DM, Instagram ve Twitter’da kullanılmaktadır.
Hashtag: “#” işaretinin karşılığı Hashtag’dir. Sosyal medya paylaşımlarında konuyu (veya konuları) işaretlemek ve ortak ilgi alanlarına sahip kişilerin keşfedilmesini sağlamak için kullanılan bir yoldur.
Spam: İstenmeyen bir sosyal medya kullanıcısının gönderilerinizi görmesini engelleme işlemine denir.
Instagram Stories: Yaptığınız fotoğraf ve video paylaşımlarının 24 saat sonra kaybolmuş halidir.