Hemen hemen artık herkesin bir web sitesi var olduğunu biliyoruz. Peki, bu web sitelerini yaparken veya yaptırırken nelere dikkat etmek gerektiğini biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız bu makale tam da size göre!
1-)Doğru alan adı ve alan adı uzantısı seçimi (URL uyumu)
Alan adı ve alan adı uzantısı seçerken en büyük etken markanız ve yaptığınız iştir ama alan adı seçiminden önce ilk olarak alan adı uzantısına göz atalım isterseniz;
Alan adı uzantısı domaininizin sonundaki “.com , .com.tr. .org , .net ,” gibi ibarelerdir. Bu ibarelerin yani uzantıların açılımları şunlardır:
.com=İngilizce ’de commercial yani ticari anlamına gelen kelimenin kısaltması olarak türetilmiştir. Ticari anlamına gelse de şuanda her türlü web sitesi için kullanılmaktadır. En yaygın alan adı uzantısıdır.
.com.tr=com.tr alan adı uzantısını herkes alamamaktadır. Com.tr alan adı uzantısı için başvuru yapmak gerekmektedir. Evraklar ile beraber başvurudan sonra alan adınız onaylanarak tahsis edilecektir.(com.tr deki tr ’de Türkiye’nin kısaltmasıdır.)
.net=İngilizce ‘de network yani ağ anlamına gelen kelimeden gelmektedir.
.org=İngilizce ‘de organization yani organizasyon anlamına gelen sözcükten gelmektedir.
Daha fazla alan adı uzantıları ile ilgili bilgileri ilerde sizin ile paylaşacağız J
Alan adınızın uzantısını seçmeden önce Alan adınıza karar vermeniz gerekmektedir. Örneğin majestyajans.com alan adı şirketimiz Majesty Ajans’tan gelmektedir. Kişisel bir blog sitesi yazarken veya bir şirket seçerken domaininiz kısa ve net olmalı ayrıca eşsiz olmalı.
2-)Web sitenizdeki içerik resim uyumu
Web sitenizi yaptırırken veya içerik girerken sık sık içerik girmelisiniz. İçerikler sizlere özgün olmalı, resimler ham olmamalı, içeriklerde kelime tekrarı yapılsa da spam olarak algılatmamak için aşırı kelime tekrarından kaçılmalısınız. Web sitenizdeki içeriklerin ve başlıklarında uyumlu olması gerekmektedir. Başlıklar kısa ve öz olmalıdır.
3-)Web sitenizin mobil uyumu ve hızı
Yaptıracağınız sitenin responsive(mobil uyum) olması artık olmazsa olmazlardandır. Çünkü bu devirde masaüstü kullanıcılarından ziyade mobil kullanıcılar önemli ölçüde artmıştır. Yüklenen sayfalarınızın CSS ve JS( Custom Style Sheets ve Javascript) dosyalarınızın sıkıştırılmış olması hızı bir nebze arttıracaktır. Sayfalarınız 20KB dan düşük olması ve uyumlu açılış loader gibi olaylarında olması çok önemli unsurlardandır.
4-) Menü ve Ana sayfaya dönüş olayları
Kullanıcı giriş yaptıktan sonra kolay kullanılan tüm içeriklere erişilebilen bir menü ve site haritası olması hem kullanıcılar açısından hem de SEO açısından size olumlu dönüş sağlayacaktır. İletişim sayfanızda harita, telefon numarası, adres gibi unsurlar sizin bulunabilirliğinizi arttıracaktır.
5-)Sitede kullanılan renklerin ve tasarımların uyumu
İyi bir web sitesi için kullanılan renkler sektöre göre seçilmelidir ve tasarımlar da o renkler üzerinde yapılmalıdır. Aşırı fazla karışıklıktan kaçılmalıdır.
Tabikî daha fazla uymanız gereken önemli unsurlar var ileriki günlerde sizinle paylaşacağız. Ayrıca daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.