Hepimiz WhatsApp uygulamasını uzaktan yakından tanımaktayız. Neredeyse her hafta güncelleme yapıp, biz kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam etmekte olan WhatsApp uygulamasının yaklaşık olarak 1,5 milyar kullanıcısı bulunmaktadır.
İOS ve Android’in ardından en büyük üçüncü mobil işletim olduğu düşünülen KaİOS; akıllı telefon özelliği olmayan Linux tabanlı işletim sistemidir. WhatsApp ise KaİOS’un yüklü olduğu telefonlara da destek vermeye başladı. Peki akıllı olmayan telefonlarda WhatsApp’ın olması nasıl bir avantaj yaratıyor? Bu tür telefonları (tuşlu telefonlar) genelde orta yaş ve üzeri kullandığından pek bir etkisi olacağı düşünülemez.
WhatsApp neden böyle bir girişimde bulundu?
Düşündüğümüz zaman sohbet uygulaması olan WhatsApp’ın oldukça iyi sayıda kullanıcısı varken böyle bir girişimde bulunmasının sebebi; kullanıcı artışının çoğalmasının aksine, prestij ve entegrasyon sağlamaktır diye bir kalıp oluşturabiliriz.
WhatsApp KaİOS sürümü ilk defa JioPhone modeli ile Hindistan’da test edildi. An itibari ile bu yeni haberle KaİOS’un, dünya genelinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmış olduğu tahmin edilmekle birlikte indirme işlemi de oldukça kolay!
NTV’nin haberine göre; WhatsApp KaİOS sürümü uçtan uca şifreleme seçeneğini de sunuyor.
WhatsApp özellikleri; Peki kullanıcılar WhatsApp’ın tüm özelliklerini biliyor mu?
WhatsApp’ta çok fazla emoji seçeneğimiz var. Sohbet esnasında bulunması gereken emojiyi yeri geldiği zaman bulamıyoruz. WhatsApp bu özelliği kullanmamız için ‘auto correct’ seçeneğiniz bize sunuyor. Böylelikle emoji ararken, herhangi bir kelime kullanarak istediğimiz emojiyi kolaylıkla bulabileceğiz.
Sohbetlerinizi takip edemiyorsanız, mesajlarınızdaki mavi tiki fark edemeyebilirsiniz. Bunun için mesajınıza basılı tutarak çıkan ‘Bilgi’ seçeneğine tıklayarak mesajınızın gönderildiğini, okunup okunmadığını takip edebilirsiniz.
Çok fazla mesaja maruz kalıyorsanız, çok sevdiğiniz arkadaş gruplarının oluşturduğu gruplardan fazla bildirim geliyorsa, sohbeti biraz sessizleştirmeye ne dersiniz? Sohbetlerin bulunduğu girişte, sessize almak istediğiniz grubunuzu uzunca basıp seçebilirsiniz. Seçim yapıldıktan sonra ekranda beliren seçeneklerden ‘Sessize al’ seçeneğini tercih edebilirsiniz. Sekiz saat, bir hafta ve bir yıl gibi seçenekleri bulunuyor. Dilediğiniz zamana ayarlayabilir, tekrar sohbetinizin sesini açabilirsiniz.
‘Ayarlar’ kısmından ‘Veri Kullanımı’na tıklayarak, ‘Medyanın otomatik olarak indirilmesi’ ayarlarını değiştirebilirsiniz böylelikle ne internet kullanımınızı ne de faturanızı sürekli yenilemek zorunda kalmayacaksınız.
Sizin için önemli olan bir mesajı tek bir sohbette onlarca mesajın arasında aramanız sizi zorlayabilir. Dolayısıyla önemli olduğunu düşündüğünüz mesajlarınızı yıldızlayabilirsiniz. Hem zaman harcamazsınız hem de karşı tarafın bu durumdan haberi olmadan rahatlıkla favoriler kısmına ekleyebilirsiniz.
Sizin için değerli ve hayatınızda yeri bambaşka olan kişilerle sohbetlerinizi, WhatsApp’ta başa sabitleyebilirsiniz.
WhatsApp uygulamasını bilgisayarda görmeniz de mümkün. Web.whatsapp.com adresinden QR kodu ile telefonunuzu buluşturun. İş yerinizde, bir mekanda otururken, bilgisayarınızda belge, dosya, görüntü gibi medya içeriklerini toplu bir şekilde gönderebilirsiniz.